Urla Belediye Başkan Adayı Sibel Uyar ile diğer Kadın adayların buluşması


Urla Belediye Başkan Adayı Sibel Uyar Kadın adayların buluşması
CHP Urla Belediye Başkan Adayı Sibel Uyar ve Konak İlçe Belediye Başkan Adayı Sema Pekdaş CHP İzmir İl Başkanı Ali ENGİN’i, CHP İzmir İl Başkanlığında ziyaret etti.Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan iki kadın aday sorumluluklarının çok büyük oluşuna dikkat çekti.
”Gezide öğrendiklerimizi hayata geçirmek için buradayız”
“Bize büyük bir sorumluluk veren genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere partimizin tüm yetkili organlarına teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine başlayan CHP Konak Belediye Başkan Adayı Avukat Sema Pekdaş, belediye başkanlığının bir meslek değil demokrasiyi hayata geçiren bir statü ve duruş olduğunu söyledi ve mesajını Gezi protestolarını örnek göstererek verdi:
“Bir meslek değil bir tavır alıştır. Demokrasiyi hayata geçiren bir statüdür, duruştur. Bu yeni dönemde örgütümüzle birlikte, tüm üyelerimizle birlikte CHP’nin yerel yönetim modelini göstermek, Gezi’de öğrendiklerimizi, hayata geçirmek için adayız. Gezi Süreci bize Bir şey öğretti; AKP’nin diktatörlüğünden kurtarmak için birlikte hareket etmeyi öğretti. Bunun için kadınlar, gençler, köylüler, esnafla birlikte demokrasi mücadelesi vermemiz gerekiyor. Bu demokrasi mücadelesinde birlikte olalım diyorum.”
”Bütünleştirici, üretken, barıştırıcı bir yönetim anlayış sergileyemeye geldik.”
Pekdaş’ın ardından konuşan CHP Urla Belediye Başkan Adayı Sibel Uyar da, aday adayı olmak için başvurduğunda kendisini ‘çok cesur’ olmakla tenkit edenlere aldırmadığını belirterek, bütünleştirici, üretken, barıştırıcı bir yönetim anlayışı sergileyeceklerini söyledi.
Uyar’ın mesajı ise, “İlk adaylığa başvurduğumda bana ‘çok cesursun’ demişti. Ben de cesaretimi partimden alıyorum demiştim. Bugün iyi ki o cesareti gösterdim diyorum. Zaten meclis üyesiyim. Sonuna kadar bütünleştirici, kadının üretkenliğini, barıştırıcı gücünü, biz yerel yönetimde de kuracağız” şeklinde oldu.
