ALTIN 458,62

A-
Urla Add Silivri Kararları İçin Basın Açıklaması Yaptı
Reklam

Urla Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Silivri kararları ile alakalı basın açıklaması yaptı.

Urla Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan sivil toplum kuruluşları adına Urla ADD Şube Başkanı Ali Yanar, Silivri kararlarına tepki açıklaması yaptı.

Ali Yanar açıklamasında; “Düzmece belgelerle başlayan, 66’sı tutuklu, toplam 275 sanıklı Ergenekon Davası 5 yıl sonra 5 Ağustos 2013 ta karara bağlandı. Bu davada ülkemizin, aydınları, gazetecileri, yazarları askerleri; varlığı kanıtlanamamış bir örgüte üye olmakla suçlandılar, yargılandılar, düzmece örgüte üye olmadıklarını ispat etmeye çalıştılar. Bu davada; gözaltı sürecinden, karar aşamasına kadar, Anayasa-AİHS ve CMK’nın emredici kuralları yok sayıldı. İddianame ve mütalaada insan aklına, mantığına ve hukuka aykırı olarak Atatürk’ün nutku, Bursa Nutku, Cumhuriyet Bayramı gösterileri, Cumhuriyet yürüyüşleri, Hilafetin kaldırılması panelleri, Bir rektörün “Kubilay Olmaya Hazırız” demeci, laiklikle ilgili demeçler, Onuncu Yıl Marşı suç unsuru olarak gösterildi. Teröristle çarpışan askerler terörist olarak cezalandırıldı. Bu davanın hukuk dışı, adalet eliyle siyasi intikam alınan bir dava olduğu görüldü.

Türk Demokrasi tarihinde 5 Ağustos günü kara bir leke olarak yerini alacaktır. Yurdun dört bir yanından Silivri’ye gidecek olan yurttaşların seyahat özgürlükleri ellerinden alınarak Silivri’ye gitmeleri polis zoruyla engellendi. Silivri’ye gidenler de otoyol kapatılarak kilometrelerce yayan yürümeye mecbur edildi, karşı çıkanlara da tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi.

Silivri’de toplanan kalabalıklardan korkuldu. Artık İleri Demokrasi iddiasında bulunarak iktidara gelenlerin maskesi düşmüştür. İleri Demokrasi Silivri’ye gidecek olan halkın üzerine Biber Gazı, Tazyikli Su sıkmak, Sopa, Pala ile saldırmak ve gözaltı demekmiş, Silivri’de yaşananları affetmiyoruz, tarih ta affetmeyecektir. Yurtseverler adil yargı ortamında özgürlüklerini kazanıncaya kadar takipçisi olacağız, mücadeleye devam edeceğiz.” dedi.

Reklam
Yasemin Tutal