Güzelbahçe’nin sponsor olduğu güneş arabası test sürüşü yaptı


Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri tarafından yapılan ve Avustralya’da düzenlenecek olan Dünya Güneş Arabaları yarışına katılacak Solaris S7 güneş arabası görücüye çıktı.Güzelbahçe Belediyesi’nin de sponsor olduğu aracın ilk test sürüşü Pınarbaşı’ndaki Ülkü Yarış Pisti’nde yapıldı.
Bornova Pınarbaşı’ndaki Ülkü Yarış Pisti’nde gerçekleştirilen tanıtıma Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, diğer sponsorların yetkilileri, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Halil Köse, öğretim üyeleri ve projede görev yapan öğrenciler katıldı. Türkiye’nin ilk güneş enerjisi ile çalışan arabasını yapan ekibin ürettiği Solaris S7 180 kilogram ağırlığında ve saatte 110 kilometre hıza ulaşıyor. 6-13 Ekim tarihleri arasında Avustralya’da gerçekleştirilecek olan yarışlara dünyanın 26 ülkesinden güneş arabasının katılacağı belirtildi. Yarışların ülkenin bir ucundaki Darwin kentinden en güneyindeki Adelaide’ye kadar olan 3 bin kilometrelik güzergahta gerçekleştirileceği kaydedildi.
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “En küçük bütçeye sahip ilçe belediyelerinden birisi olrak meclisimizin kararıyla İzmirimizin en güzide üniversitelerinden birisi olan Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Mühendislik Fakültesi öğrencileri tarafından geliştirilen böyle bir projeye küçük de olsa (beş bin TL) katkıda bulunmak çevre dostu insanların yaşadığı bir kentin belediye başkanı olarak bize onur ve gurur verdi. Öğrencilerimize çalışmalarında ve Avustralya’daki yarışta şimdiden başarılar diliyorum” dedi.
