Ege NKM, Bal Ve Zeytinyağıyla Avrupa Raflarında


Haber: Mehmet Tongut
Ege NKM, dünyanın önemli gıda etkinliklerinden biri olan Anuga Fuarı’ndan, Avrupa raflarında kendi markası ile daha fazla yer almasını sağlayacak yeni bağlantılarla döndü.
Ülkemizin bal ve zeytinyağı ihracatında önemli yer edinen Ege NKM, Almanya’nın Köln kentinde iki yılda bir düzenlenen dünyanın en büyük gıda fuarı Anuga 2013 Gıda ve İçecek Fuarı’na katıldı. 5-9 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen fuarda EGE BAL VE EGE ZEYTİNYAĞI markalı ürünleriyle beğeni toplayan Ege NKM, hedef pazarlara ulaşma konusunda başarılı bir performans sergiledi.
Ege NKM’nin Türkiye’nin önde gelen bal ve zeytinyağı firmaları arasında her geçen gün yerini güçlendirdiğine dikkat çekenYönetim Kurulu Başkanı Nedim Kalpaklıoğlu, “Bu yıl fuarda geleneksel lezzetlerimizden bal ve zeytinyağını modern teknolojinin avantajlarından yararlanarak yenilikçi yaklaşımla birleştiren ürünlerimiz, ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü. Sektörün önde gelen uluslararası kuruluşlarını buluşturan Anuga Fuarı gibi etkinlikler, yenilikçi ve dinamik yapımızı korumamızı ve sektörel gelişmeleri de yakından izlememizi sağlıyor” şeklinde konuştu. Zeytinyağı ve balda Avrupa, ABD, Uzakdoğu ve Ortadoğu bölgelerinde 38 ülkeye kendi markalarıyla ihracat yapmalarının ülkemiz açısından da önemli olduğunu belirten Kalpaklıoğlu, amaçlarının bir Türk firması olarak ülkemizin bu alanlardaki marka değerine katkı sağlamaktan gurur duyduklarını söyledi.
