ALTIN 463,17

Reklam

GÜL-DER ve İZMİR KENT KONSEYİ KADIN MECLİSİ
EFEMÇUKURU ALTIN MADENİNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

İZMİR’ in SU PINARI Efemçukuru, ÇAMLI Barajı ile çevresindeki Tahtalı, Kavaklıdere, Balçova, Seferihisar ve Ürkmez Barajları ile çevrili. Aynı bölgede Segen, Yeniköy, Çatalca, Balaban, Ulamış ve Urla Bademler 9 Eylül Göletleri yer alıyor.

Kanadalı altın firması Eurogold (TÜPRAG) AKP hükümetinin yardımı ile Çamlı Barajı yatırımını durdurup, bölgede altın üretmeye başladı. Ağır metallerle birlikte oluşan altın eldesi için, her gün 1100 ton toprağı kazıp, öğütüyor. Kimyasal flatasyonla zenginleşmiş altın elde ediyor.
İzmir’in cennet bahçesi EFEMÇUKURU’ nda günde 1 100 ton toprak alt üst edilerek, içindeki cevher alınırken, milyon yıllık ağır metaller açığa çıkmakta ve bu atıklar ÇAMLI BARAJI sahasına yerüstü, yer altı istiflenmektedir. Her yağmurda biraz arsenik, antimon vb.. ağır metalin bizim su ve besin zincirimize karışması kaçınılmazdır.

Gün güne kapasitesini ve etkinliğini arttıran Firma bölgedeki Efemçukuru köy sakinlerini de cevher taşıma işi ve çalışma olanağı sağlayarak yanına almıştır. Bölgede saadece basın açıklaması yapacak İZMİR KENT KONSEYİ üyelerinin yolu, köylü ve TÜPRAG çalışanlarınca kesilerek, maden sahasına ulaşım engellemeye çalışmıştır. Her adımda ikna yöntemi ile ilerleyen göstericiler, saatler sonra bölgeye ulaşmış ve Basın Açıklaması yapışabilmiştir.

Açıklama;

ALTIN ARAMA SAHASI ÇEVRE SAGLlGI VE CANlı YAŞAMı içiN TEHLiKE OLUŞTURMAKTADıR.
Altınsız yaşanır ama susuz yaşanmaz.

Güzelbahçeli kadınlar olarak, altın aramada kullanılan ağır metallerle kirletilmiş suyu
kullanmak ve geleceğimizin teminatı olan çocuk ve gençlerimize içirerek geleceklerini
karartmak istemiyoruz. Onlara bedenlerine zarar verecek kirli suları içirmek istemiyoruz.

Ölüler altın takmaz. Bu daha başlangıç… Mücadeleye devam… Sloganları ile eylem tamamlanmıştır.

Reklam
Yasemin Tutal